Salgs Prospekt

Shape 5 Live Search

NY INFORMASJON: Skogen er nå tynnet ut (November 2015) Dette innebærer en salgsprisen er redusert ned til 2 200 000 NOK -  Brenna Gaard - Gnr.: 36 Bnr.: 113består av 4 bygninger og et totalt eiendomsareal på 46 069 kvm. Omlag 10 000 kvm er benyttet som hageareal med plener rundt bygningene. Privat vei på omlag 200 meter frem til selve gården fra kommunal vei. Det er montert elektrisk bom med kode og fjernkontroll foran inngangspartiet. Skogsarealet består av usedvanlig frodig og fint tømmer. En solid blanding som i hovedsak består av gran og furu. Store deler av skogen er også av typen “blankfuru”. Dette er store høye kvistfrie furutrær med en nedre diameter, på stammen, fra 50-70 cm. De er gjerne 10-12 meter høye og har kun kvister og grener i den øvre delen av treet. Disse har en betydelig høyere verdi enn standard tømmer og benyttes i hovesak til mere eksklusive trevare produkter. Eiendommen grenser mot øst til en lokal bekk/liten elv. Fin utsikt fra en solrik tomt i sørlig retning fra eiendommen. Det følger med en stor lavvo som satt opp inne i skogen, omlag 50 meter fra hovedhuset. Perfekt partytelt med reinsdyrskinn og plass til 10 -15 personer.

 

Hovedhuset

Hovedbygningen har et samlet brutto boareal på 130 kvm. Kjelleren inneholder 42 kvm, 1 etasje 51 kvm og 2 etasje inneholder 37 kvm. Det er helt nytt og utvidet elektrisk tilkobling til huset fra Eidsiva Nett. Stor kapasitet på strøm. Både telefon og internett tikobling inn til huset. Parabolantenne med 4 hoder på taket. Delvis nytt elektrisk anlegg innvendig med nytt strømskap og et stort antall modere sikringer og kurser med fordelere til alle de andre husene. Det er montert en stor moderne varmepumpe, det er boret etter brønnvann fra 80 meters dyp. Fantastisk vannkvalitet med egen trykktank, kalkmåler og automatisk saltfordeler. I tillegg finnes det en egen energibrønn på 200 meter som ennå ikke er tatt i bruk. (Det er montert rør i hullet som igjen er fylt med sprit) Klar til å ta i bruk. Dette ligger riktignok 100 meter fra hovedbygningen, da det var planlagt en ekstra bolig her.

 

Kjelleren

Denne ble renovert og modernisert  i 2010. Hele gulvet ble revet opp og nye avløpsrør ble lagt sammen med et helt nytt (rør i rør) vannsystem, samt elektrisk rørsystem. Betonggulvet ble også etterisolert og elektriske varmekabler ble støpt inn i alle gulv. Senere ble det laget et helt nytt og stort bad med boblebad, steamdusj, samt et nytt teknisk/vaskerom, gang og et separat lite toalettrom. Alle rom er fliselagt med lyse pene fliser, LED lys med dimmere i tak.

 

1 etasje

Denne består av yttergang, samt innvendig hall. Stuen er på omlag 20 kvm og kjøkkenet omtrent det samme. Kjøkkenet er modernisert med helt ny lys kjøkkeninnredning. Kjøkkenet oppleves som stort og romslig med moderne komfyr, keramikktopp med induksjonsvarme, stekeovn og mikrobølgeovn. Det er et lite tilhørende rom til kjøkkenet som egner seg godt som spisetue, samt en egen matbod. Alle rom har lyse tapeter og samtlige gulv er belagt med lys eikeparkett. Varme pumpe i den indre gangen.

 

2 etasje

Loftet består av en trappeoppgang, en liten gang og to soverom. Elektrisk strømskap ligger i gangen her. Hovedsoverommet  er på omlag 15 kvm og innehholder også et lite “walk in closet”, altså et garderoberom på 3-4 kvm. Det andre soverommet er omtrendt på samme størrelse og har vært benyttet som barnerom og gjesterom med to senger. Garderobe i ytterkant av alle rom mot yttevegger og tak. Det er skråtak i ytterkantene av alle rom og altså ikke full ståhøyde på hoved soverommet.

Hytta

Tømmer hytta som ligger ved innganspartiet til småbruket er 25 kvm stor. Hytta er i god teknisk stand og har innlagt strøm med egen varmepumpe. Det er også lagt kabler for TV og internet inn i hytta da den også har vært benyttet som kontor. En liten gang og et stort koselig oppholdsrom med lyse brune tømmervegger. Hytta har også et lite soverom med en dobbel og èn enkel etasjeseng. Det er et lite tekjøkken i hytta. Ikke innlagt vann og toalett.

Låve/fjøs

Låve/Fjøs består av et brutto areal på 98 kvm. Låven er i gammelt tømmer og er i en helt grei forfatning. Fjøset har betongvegger og er også i en grei forfatning. Benyttes i dag kun som verktøybod og lager. Taket har et klart renoveringsbehov. Det bør legges nytt tak og minimum nye takplater som dekker over gammelt tak mot eventuelle vannlekasjer.

 

Uthus

Uthus på 25 kvm bestående av et lager rom, som i gamle dager nok ble benyttet til baking, da det også er en åpen peis innvendig. Innlagt strøm. Bygget er delt i to hvorav den andre delen er mere “halvlukket” og benyttes som kaldtlager og vedskjul. Stabbur og lekestue. Det gamle stabburet på 9 kvm, en liten lekestue på 2-3 kvm står utvendig på tunet. Stabburet er preget av slitasje fra vær og vind, men er i en sjarmerende grei forfatning.

                    

Beliggenhet

Brenna Gaard ligger på Deset i Åmot kommune og i fylket Hedmark. Avstander fra: Oslo - Deset er 193 km, Gardermoen - Deset 156 km, Trondheim - Deset 322 km, Bergen - Deset 557 km, Elverum - Deset 30 km og Rena - Deset 20 km.

 

Adkomst

Kjørebeskrivelse fra Oslo og Gardermoen: Følg E6 mot Hamar, ta av og kjør riksvei 3 mot Trysil og Elverum. Følg riksvei 3 nordover mot Rena. Ta av inn mot Rena sentrum og følg skiltingen mot Rendalen. Fortsett så på fylkesvei 607 frem til Deset (Ca. 20 km fra Rena Sentrum)

 

Nærområdet

Deset er en liten grend som ligger omlag 20 km fra kommunesenteret Rena i Åmot kommune. Deset oppvekstsenter ligger på Deset, 20 km. nord-øst for Rena sentrum. Her finnes barnehage, skole (1 - 7 klasse) og SFO samlet i et felles moderne bygg. Kun et hundretalls antall mennesker bor samlet på Deset, mens innbyggertallet totalt i kommunen er på omlag 4500. Gjennom både Deset og Rena sentrum renner også en av norges desidert beste ørretelver - Renaelva. Denne ligger omlag 800 meter i luftlinje fra Brenna Gaard. Åmot kommune og Rena er også treningsområde for forsvarets spesialsoldater for internasjonale militære styrker og er bygdas betydeligste og største arbeidsgiver, samt skattebetaler. Rena er kanskje mest kjent i dag for Birkebeinerrittet, populært kalt Birken, ski om vinteren og terrengsykkelløp om sommeren. Distansen er mellom Rena og Lillehammer.

 

Jakt og fiskemuligheter

Det er gode jakt og fiske forekomster i området og eiendommen er en del av en samlet eierstruktur og en forening som fordeler jaktrettighetene i nærområdet. Renaelva er tidligere omtalt og er en særdeles attraktiv, spesielt som fluefiske elv, etter ørret. I tillegg er det et stort antall innsjøer i området som både er isolerte naturperler, men også meget gode fiskevann.

 

TILBAKE

 

Verdivurdering basert på takstdokumenter per den 18.05.2015

Lånetakst

Kr 1 870 000

Markedsverdi inklusive skog

Kr 2 200 000

Salgspris inklusive skog

Kr 2 200 000

Last ned Salgs Prospekt (PDF)

Last ned takstdokumenter (PDF)

Last ned - Alt i Ett - Salgs Prospekt og Takst (PDF)

Last ned faktabok om Åmot (PDF)